Ervaringen van clienten

Over Jaap die driftbuien heeft
Ik heb de periode dat jij Jaap en mij hebt behandeld als zeer prettig ervaren. De eerste indruk was al goed, je straalt rust uit en bent zeer geduldig. Dat vond ik heel prettig, zeker gezien Jaap niet altijd meteen in het gareel wil, is het fijn dat je de tijd voor hem neemt en dat hij lekker mag ontdekken.. Al meteen gaf je me praktische tips hoe we met Jaap konden omgaan en al snel wist jij precies te benoemen wat er met hem ‘aan de hand is’. Hoog-gevoelig en strong-willed. Dan heb je wel kennis van zaken! Ik geloof dat jij hem maar drie keer had gezien. Met deze gegevens konden we verder en hebben we ook de oudercursus gevolgd en boeken gelezen waardoor we beter op de behoeftes van Jaap kunnen inspelen. 

Ik was in eerste instantie een beetje sceptisch over ‘het toverstokje’ en de druppels, maar bij Jaap kwam er zoveel uit wat ik niet wist! Vervolgens reageerde hij zo positief op de druppels dat ik er haast niet vanaf wil/durf te stappen…
Ook voor mij was het een zoektocht, hoe kon ik Jaap goed begeleiden in mijn drukke leventje? Gevoelens van onzekerheid, frustratiemomenten, en chaos heb jij van me afgenomen. Ik vond de gesprekken die we samen hebben gevoerd erg fijn en ze hadden veel diepgang.  
Ik zou je zeker aanraden bij vrienden/collega’s. Heb ik zelfs al gedaan. Al vind ik het nog wel moeilijk om een duidelijke omschrijving te geven van hetgeen je doet. Maar dat het een positieve vorm van hulpverlening is, dat is zeker!
Je behandelmethode is echt een dikke 10!
En verder een mooie ruimte, luisterend oor, kennis van zaken, geduldig, meelevend, rustig, daadkrachtig, open, en je reageert vlot op mailtjes.
We zijn de afgelopen maanden heel graag bij jou gekomen en zullen ongetwijfeld nog eens komen, als Jaap z’n druppeltjes op zijn. Heel veel warme groetjes, Jolanda

Over Koen met leer- en gedragsproblemen
Koen heeft erg veel baat gehad bij jouw begeleiding en natuurlijk bij de druppeltjes. Hij is sociaal emotioneel erg gegroeid. Het gaat erg goed met hem. Op school gaat het beter. Hij heeft nog moeite met bepaalde vakken maar kan daar, met ondersteuning van thuis, goed mee omgaan. Anne 39 jaar (Waalwijk)

Maartje over moederschap en “verkeerde keuzes”
Ik voelde me al snel op mijn gemak in de gesprekken met jou, doordat je een accepterende houding hebt. Bij jou heb ik nooit het gevoel gekregen dat ik iets vreemds zei of voelde en dat vond ik erg prettig! Dit zorgde ervoor dat ik mezelf met alle ervaringen, gedachten en gevoelens ook kon gaan accepteren.
Ik vond het ook positief dat je een combinatie maakte van verschillende methodes, dus NEI, NLP maar ook de druppels. De druppels hebben me in het begin ook echt even de rust gegeven die ik toen nodig had. Het was prettig dat er geen vaststaand aantal afspraken was of periode om de coaching te doorlopen. Dit maakt het proces ook echt persoonlijk.
Ik ben precies op het goede moment bij de juiste persoon terecht gekomen! Je had niet alleen aandacht voor de vragen over mezelf maar ook met vragen over Jelle kon ik bij je terecht. En heel toevallig had je ook nog kennis en ervaring over kinderen met een intelligentiekloof. Hoeveel geluk kan ik hebben?!
Al met al heb ik mezelf, met jouw hulp, beter geaccepteerd (ook mijn keuzes en ervaringen in het verleden) en ben ik dichter bij mezelf komen staan. Daarnaast heb ik ook meer vertrouwen gekregen in mijn rol als moeder en het feit dat het uiteindelijk allemaal goed gaat komen met Jelle. Ik kan alleen maar zeggen, heel erg bedankt daarvoor!!! Maartje, 32 jaar. (Tilburg)

Michel over paniekaanvallen
Ik heb je manier van werken als zeer prettig ervaren. Je straalt rust en stabiliteit uit. Iets wat op mensen als ik een positieve uitwerking geeft (soms jaloersmakend) Ik moet heel eerlijk zeggen dat de eerste keer dat je met je werktuig begon te zwaaien ik nog wel wat sceptisch was, maar het bleek achteraf bewezen effectief. Met name je tips en tricks om met bepaalde dingen te dealen (niet alleen omtrent de paniekaanvallen, maar ook in de relationele sfeer en thuissituatie) hebben ECHT geholpen! Het is fijn bij jou je verhaal te doen en soms eens lekker te janken, zonder schaamte. Je wist me te helpen met het relativeren van zaken. Ik hoop oprecht dat wanneer de nood aan de man is ik weer bij je aan mag kloppen! Michel 36 jaar (Waalwijk)

Gemma over gebrek aan zelfvertrouwen
Mijn kinderen kwamen bij Monique met leerproblemen en toen ik zelf diep in de put zat o.a emotioneel/ intense moeheid, waar geen duidelijke oorzaken voor waren, was voor mij de keus niet moeilijk om ook bij Monique hulp te zoeken. Ik wist van mijn kinderen al dat NEI heel snel werkte. Van iemand die zichzelf onbelangrijk,niet gezien/gehoord voelde en liefdeloos voor zichzelf voel ik me nu waardevol, iemand die er mag zijn, stevig in de schoenen staat en niet bang is gevoelens te uiten. Liefs, Gemma 58 jaar (Berkel-Enschot)

Sophie over depressieve klachten
Ik kwam bij jou voor Nei therapie omdat ik het van mijn zusje had gehoord en het bij haar heel erg geholpen heeft. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde me heel erg down en was erg negatief over van alles. Ik praatte veel om maar niet onzeker over te komen. Ik zat met dingen waar ik niet zonder huilen over kon praten en blijkbaar dus voor mijn gevoel niet goed afgesloten heb of niet kon plaatsen. Bij de eerste keer dat ik kwam bleek dat er ontzettend veel dwars zat. Via de fijne methode kwamen we achter dingen en woorden waar ik heel veel mee kon. Ik was iedere keer weer benieuwd wat er uit zou komen, en elke keer klopte het ook precies. Na een paar keer te zijn geweest merkte ik al duidelijk verschil. Ik werd veel positiever en voelde anderen beter aan. Nu gaat het echt heel erg goed. Ik voel me heel opgeruimd. Ik kan nog wel negatieve dingen zien maar het lukt me inmiddels om het meteen om te zetten in positief waardoor ik me ook zo ga voelen.
Monique ik vond super aan jou dat je heel rustig bent, echt met dingen goed omgaat. Ik was altijd weer blij als ik een afspraak had, want daarna voelde ik me weer heel erg fijn. Sophie 23 jaar (Moergestel)

Inge over vermoeidheid
Al jaren had ik klachten van moeheid. Ik functioneerde niet meer als vrouw en als moeder.
Op het werk ging het niet meer zoals men van mij verwachtte. Toch bleef ik doorgaan met een glimlach op mijn mond maar als een boer met kiespijn.
Medisch werd ik onderzocht maar er kwam niks uit. Dus maar doorgaan, want er is toch niks aan de hand….
Na een tijd doormodderen ging ik toch terug naar de huisarts en daar adviseerde iemand mij om me eens te verdiepen in Nei-therapie. Dus op zoek naar een nei-therapeute. Ik had niks te verliezen: ik was moe, vermoeider kon niet meer.
Bij Monique kwam ik er achter waar het allemaal zat. Daarna kon ik een knoop doorhakken en kijken naar wat mij energie in het leven zou brengen. Ik keek ook uit naar werk waarbij ik met energie naar huis zou gaan in plaats van me uit te putten.
Ik heb nu bijna een andere baan. Ik heb weer energie en zie in waar ik tegen aan liep/loop. Het begin is gemaakt naar een nieuwe ik!
Daarbij had ik ook een zoon die veel problematiek op school had. Hij had een grote angst om met de bus naar school te gaan en op school was die angst nog lang niet over. Op die school begrepen ze hem niet en daar liep hij als een muur tegen op. Na twee sessies kwam er ook uit waar het hem zat. Nu doet hij een andere opleiding, hij heeft daar een begeleiding met een gouden kroontje en hij gaat moeiteloos met de bus naar school. Een wereld van verschil.
Iemand, Monique, had echt naar hem geluisterd tijdens de Nei sessie. Gehoord worden en stappen ondernemen die goed voor je zijn, dat is de spirit!  Inge 52 jaar (Waalwijk) 

Liza over een goede diagnose
Ik ben met Monique in aanraking gekomen doordat zij RT gaf op de school van mijn zoon (15 jaar). Zij heeft met een hele mooie techniek een groepje jongens begeleid, die als groep nogal afleidde in de klas, niet goed oplette enz., waaronder mijn zoon. Deze begeleiding heeft veel effect gehad. Voor de klas en voor de jongens zelf. Niet in de laatste plaats ook voor ons, ouders en zoon. Zij heeft ons geholpen verder te kijken naar de onderliggende oorzaken van het gedrag van onze zoon en de problemen op school waar hij keer op keer tegenaan liep. Zijn hele schooltijd hebben we gezocht naar oorzaken en niemand heeft hierop een antwoord kunnen vinden. Monique heeft er voor gezorgd dat er eindelijk een kloppende diagnose is gesteld waardoor we onze zoon beter konden begrijpen en er een goede begeleiding opgestart kon worden! Hartelijke groet, Liza 45 jaar (Roozendaal)